נזלת

היא תופסת אותנו בחורף או באביב, פתאום היא מגיעה ללא סימנים מוקדמים. היא יוצאת לרוב בצורה שקופה ובמקרים שונים צהובה מלווה בליחה צהובה, שקופה או ירוקה ולעיתים אפילו היא מגיעה ללא ליחה. כעקרון נזלת היא הפרשה מוגברת של נוזל מרירית האף. היא מופרשת דרך הנחיריים לנוזל על הדופן האחורית של הלוע שלנו, שמתקשר לבית הבליעה. לרוב היא נגרמת עקב דלקת בדרכי הנשימה העליונות , אשר נגרמים ע"י חיידקים או נגיפיים או אלרגניים שונים כמו קרדית האבק, בעלי חיים או אפילו פריחה של עצים, דשא, פרחים ועוד.
אילו סוגי נזלות קיימות:
קיימות כמה סוגי נזלות שהם:
נזלת רגילה– זוהי נזלת שנגרמת עקב התקררות, חום ועוד. נזלת זאת בדרך כלל שקופה אך במקרים של דלקת בגרון, וליחה היא הופכת לצהובה ,ירוקה או חומה.
נזלת אלרגית– זוהי נזלת אשר נגרמת עקב אלגריה לאלרגן שהמערכת החיסונית מגיבה אליו. נזלת זאת מופיעה בחודשי האביב, והסתיו שיש חילופי עונות. והיא לרוב שקופה.
נזלת כרונית– זוהי נזלת אשר לא עוברת תוך ימים או שבועות ,והיא נמשכת כל הזמן, ואין לה טיפול כמו בשני הסוגים האחרים.
איך מייבשים נזלת:
על מנת לייבש את הנזלת יש צורך לדעת באיזה נזלת מדובר, במידה ומדובר בנזלת רגילה אשר מקורה בהתקררות, עקב שינוי אין צורך בטיפול, אלא אם כן היא לא עוברת. אך עם  ספריי או כדורים על מנת לייבש אותה. לרוב הנזלת מגיעה מנגיף חיידקי או זיהומי עם ליחה, לכן יש צורך בטיפול רפואי על מנת לייבש את הדלקת כדי שתצא מהגוף. במצב של נזלת אלרגית, יש צורך גם בטיפול תרופתי לאלרגיה שעוזר לטפל בבעיה, הטיפול הוא דרך ספריי לאף או כדורים או שילוב של שניהם. זמן ההחלמה מנזלת רגילה הוא תוך כמה ימים עד שבוע.
איך מטפלים בנזלת?
במקרה שמדובר בנזלת רגילה אשר חולפת עם הזמן, לא צריך טיפול כלשהו, ניתן להשתמש בתרסיס לאף ללא מרשם רופא או מי מלח ובתרופות נוגדות גודש באף בטיפות או כדורים. תרופות נוגדות  גודש הם: אוטריווין אך אסור להשתמש בהם יותר מ-5 ימים, מאחר שהם עלולות לגרום לפעולה הפוכה. כמו כן כדורים כמו סינופד עשויים אף הם לעזור לבעיית הגודש באף, אלו כדורים אשר מצריכים מרשם רופא. במקרה שמדובר על נזלת אלרגית יש כדורי אלרגיה למיניהם ותרסיסי אף אשר נמכרים ללא מרשם רופא. גם במקרה זה ניתן להשתמש בהם עד 5 ימים. תרופות כמרו רינולסט, אבאמיס ופליקסונז עשויים להפחית את הגודש באף ולייבש את הנזלת, כמו כן רצוי להתרחק מגורמים אלרגנים. במצב של נזלת כרונית יש לקחת תרופות קבועות במרשם, שהרופא ירשום לך על מנת להקל על הגודש וייבוש הנזלת.