זה לא חדש שחשיפה למתכות כבדות גורמת למחלות כרוניות שונות. אך בשנים האחרונות נעשו מחקרים בנושא, ונמצא קשר בין חשיפה של מתכות כבדות לאוטיזם ולגבי חומרת האוטיזם במיוחד אצל ילדים קטנים שרכים בשנים ושמערכת החיסון שלהם עדיין חלשה. בכתבה הבאה נבין את הקשר בין מתכות כבדות לאוטיזם וכיצד ניתן למנוע חשיפה למתכות כבדות או לצמצם עד כמה שאפשר.
מה הקשר בין מתכות כבדות לאוטיזם?
מחקרים שונים נעשו בשנים האחרונות של מתכות כבדות והתפתחות מחלות כרוניות שונות. בין המחקרים נבדק הקשר בין תסמיני האוטיזם במיוחד אצל ילדים, לבין עומס מתכות כבדות בגופנו ורמת הגלוטתיון שהוא נוגד חמצון אשר מצוי בתוך התאים ועוזר לגוף להתגונן מפני רדיקלים חופשיים ומזהמים חיצוניים. מסקנות המחקר היו שככל שיש בגופנו עומס יתר של מתכות רעילות, כך מתפתחים תסמיני אוטיזם שעם הזמן נעשים חמורים יותר. כך שככל שהילד או הבוגר נחשפים בחייו לסביבה עם מתכות כבדות לאורך זמן, כך גדל הנזק לפתח אוטיזם ואף אוטיזם חמור.
למה ילדים ותינוקות שחשופים למתכות כבדות מפתחים אוטיזם?
ילדים ובמיוחד תינוקות בגלל משקלם הנמוך, עלולים לפתח אוטיזם עקב חוסר היכולת של מערכת החיסון שלהם לנטל רעלים. לכן הרגישות הגבוהה של מערכת העצבים אשר שמתפתחת אצלם, גורמת לכך שהם מפתחים את האוטיזם. המתכות שסופגים הילדים והתינוקות מכילות חומרים רעילים מהטבע כמו: כספית,קדיום, עופרת אשר מביאות לשינויים מהותיים וקיצוניים במערכות הגוף של הילדים והתינוקות, ופוגעות בעיקר במערכת העצבים שגם ככה היא רגישה בגילאים צעירים יותר. מעבר לכך המתכות נספגות אף במערכת העיכול ובשאר מערכות הגוף.
אילו תסמינים מתפתחים כתוצאה ממתכות כבדות?
התסמינים שמתפתחים כתוצאה ממתכות כבדות אצל ילדים ותינוקות כוללים: בעיות קיבה ומעיים של שלשול ועד עצירות כרונית, בעיות שינה שונות כמו התעוררות באמצע הלילה או הירדמות, בעיות של טונוס שרירים, הפרשת ריק, זיהומים באוזן.
כיצד ניתן לצמצם את החשיפה למתכות כבדות?
ראשית חשוב ביותר במיוחד לנשים בהריון, לא להיות בסביבה של חומרים רעילים בין אם זה סביבה שבה יש זיהום אויר מתחנות דלק, או מפעלים שונים, מכוניות ועוד. שנית לא לאכול מאכלי ים בחודש מאחר שהם עלולים לגרום לאוטיזם, להקפיד על תזונה בריאה ללא מאכלים שמכילים מתכות כבדות כמו דגים למשל, שמכילה כמות נכבדה של כספית.כמו כן חשוב לבצע בדיקת למתכות כבדות אשר תגיד לכם בוודאות כמה מתכות רעילות יש בגופכם. תוכלו לבצע בדיקת מתכות כבדות אצל נאווה איכות ובריאות חיים, וכן לקבל תפריט תזונה מתאים בהתאם מצבכם הגופני.