המקורות העשירים ביותר במגנזיום ממזון טבעי הם:
1. גרעיני דלעת
גרעיני דלעת הם מהמקורות העשירים ביותר במגנזיום. כ-100 גרם גרעיני דלעת מכילים כ- 535 מ"ג מגנזיום.
2. שקדים
100 גרם שקדים מכילים כ-270 מ"ג מגנזיום, מה שהופך אותם למקור מצוין למגנזיום.
3. תרד (עלים ירוקים)
תרד מכיל כ-79 מ"ג מגנזיום ב-100 גרם (בכמויות גדולות יותר, עלי תרד טריים או מבושלים הם מקור מצוין).
4. אבוקדו
אבוקדו מכיל כ-29 מ"ג מגנזיום ב-100 גרם, ותוסף נוסף לערכים התזונתיים המרשימים שלו.
5. שוקולד מריר
שוקולד מריר עם כ-70% קקאו ומעלה יכול להיות מקור מצוין למגנזיום. ב-100 גרם של שוקולד מריר יש כ-230 מ"ג מגנזיום.
6. דגנים מלאים (כמו קוואקר, אורז חום, וכוסמת)
דגנים מלאים הם מקור טוב למגנזיום. ב-100 גרם של קוואקר יש כ-177 מ"ג מגנזיום.
7. קטניות (עדשים, חומוס, שעועית)
עדשים מכילות כ-71 מ"ג מגנזיום ב-100 גרם, ושעועית מכילה כ-60 מ"ג.
מזון שמכיל הרבה מגנזיום יכול לעזור מאוד בשמירה על רמות בריאותיות של מינרל זה, אך אם אתה מחפש את מגנזיום ביסגליצינאט ספציפית, זה יהיה בתוסף ולא במזון טבעי.