פורסם ב- כתיבת תגובה

חומוס עם טחינה ושקדים – מתכון עשיר במגנזיום ביסגלצניאט

מרכיבים:

  • 1 כוס חומוס מבושל (או חומוס משומר, אם אין זמן לבשל)

  • 2 כפות טחינה גולמית (עשירה במגנזיום)

  • 1 כף חמאת שקדים (עשירה במגנזיום)

  • 1 כף שמן זית איכותי

  • 1 קפסולה מגנזיום ביסגלצניאט (לפתוח ולהוסיף את האבקה)

  • 1 כף לימון סחוט

  • 1 שן שום קצוצה

  • מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם

  • קמצוץ כמון (אופציונלי)

  • שקדים קלויים קצוצים (לגניב טעם של פריכות ולתוספת מגנזיום)

אופן הכנה:

  1. הנח את החומוס, הטחינה, חמאת השקדים, שמן הזית, הלימון, השום, המלח, והפלפל בבלנדר או מעבד מזון.

  2. הוסף את האבקה של מגנזיום ביסגלצניאט וטרוף הכל עד שהתערובת חלקה ואחידה.

  3. אם התערובת סמיכה מדי, ניתן להוסיף מעט מים או שמן זית נוסף עד שהמרקם יהיה נעים.

  4. טעם והוסף תיבול אם יש צורך (מלח, פלפל, ולימון נוסף).

  5. העבר את החומוס לקערה ומפזר את השקדים הקלויים הקצוצים על פניו להשלמת הטעם.

יתרונות:

  • חומוס: מכיל חלבונים, סיבים, ומגנזיום. הוא גם מקור מצוין לברזל.

  • טחינה: מכילה הרבה מגנזיום, סידן ושומנים בריאים.

  • חמאת שקדים: עשירה במגנזיום ושומנים טובים.

  • שקדים: תוספת פריכה ומגנזיום נוסף, יחד עם חומצות שומן חיוניות.

  • מגנזיום ביסגלצניאט: תורם לספיגה טובה יותר של המגנזיום ומסייע בהפחתת התסמינים של מחסור במגנזיום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *