פורסם ב- כתיבת תגובה

מחקר על מגנזיום ביסגלצינאט

נכון לעכשיו, קיימים מספר מחקרים שבחנו את השפעת המגנזיום ביסגליצינט על בעלי חיים, ובפרט עכברים, אולם אין הרבה מחקרים ממוקדים רק על צורת הביסגליצינט, במיוחד ביחס לבעיות שינה או לתחומים אחרים. עם זאת, ישנם מחקרים שהראו השפעות חיוביות של מגנזיום בכלל על בריאות המערכת העצבים, רמות המתח, והפחתת דלקת.

דוגמאות למחקרים על מגנזיום (לאו דווקא ביסגליצינט) על עכברים:

  1. מחקר על השפעת מגנזיום על התנהגות חרדה: מחקרים שנעשו על עכברים שחשפו אותם לרמות נמוכות של מגנזיום הראו שזו עלולה לגרום להתנהגות חרדה מוגברת. כאשר הוזן לעכברים מגנזיום בצורה תוספתית (בין השאר גם בצורה של מגנזיום ביסגליצינט), הם הראו שיפור בתסמיני חרדה, מה שמעיד על תועלת במצבים של מתח וחרדה.

  2. מחקר על מגנזיום ופעילות מערכת העצבים: מחקרים אחרים מראים שמגנזיום תורם לתפקוד תקין של מערכת העצבים המרכזית. עכברים שטופלו במגנזיום הציגו פחות פעילות חריגה במוח שקשורה לעוררות גבוהה או פעילות יתר, שיכולה להוביל לבעיות שינה.

  3. השפעת מגנזיום על דלקת: מחקרים אחרים הצביעו על כך שמגנזיום משפיע על מדדי דלקת בגוף. בעכברים עם דלקת כרונית, טיפול במגנזיום הראה הפחתה ברמות דלקתיות ובשיפור כללית במצב הבריאות.

שיקול לגבי צורת הביסגליצינט:

למרות שיש פחות מחקרים על מגנזיום ביסגליצינט בבעלי חיים, באופן כללי צורת הביסגליצינט נחשבת לצורה שמזוהה בקלות עם הגוף ומפחיתה תופעות לוואי של תוספי מגנזיום אחרים. היא גם מאפשרת ספיגה טובה יותר של המגנזיום במערכת העיכול. ייתכן שבמחקרים עתידיים יהיו יותר תוצאות לגבי השפעת צורת הביסגליצינט בפרט.

סיכום:

ישנם מחקרים שמצביעים על יתרונות של מגנזיום בבעלי חיים, כולל השפעה חיובית על מערכת העצבים, הפחתת חרדה ושיפור בתפקוד הכללי של הגוף. אמנם אין הרבה מחקרים ממוקדים על מגנזיום ביסגליצינט, אך ניתן להניח כי יתרונות אלו קיימים גם במגנזיום ביסגליצינט, בזכות ספיגתו הטובה וההשפעה על מערכת העצבים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *